Videomarkkinointi somessa

Markkinoinnin, myynnin ja viestinnän ammattilaisille
Tiistai 13.4.2021 klo 9-16
Verkkokoulutus

Opi tekemään somessa toimivaa videomarkkinointia

Videon käyttö ja katselu sosiaalisessa mediassa on moninkertaistunut viime vuosien aikana. Kasvulle ei näy loppua, eikä ihme, sillä video on viestinnän formaateista tehokkain tunteiden herättäjä ja tarinoiden välittäjä. Monet yritykset käyttävät videota sosiaalisen median markkinoinnissaan, mutta vasta harva on onnistunut valjastamaan videon koko potentiaalin. Vielä vuosikymmen sitten videoita käytettiin pääasiassa brändin rakentamiseen televisiossa, mutta nykyään videoita tehdään ostopolun kaikkiin vaiheisiin ja useisiin jakelukanaviin. Tämä muutos on luonut markkinoijille uudenlaisia vaatimuksia ymmärtää nopeasti kehittyvää videomarkkinoinnin kenttää.

 

Videoiden käyttö sosiaalisessa mediassa on oleellinen osa modernin markkinoijan työkalupakkia. Tässä maksullisessa koulutuksessa saat kattavan käsityksen videomarkkinoinnista somessa ja konkreettisia neuvoja somevideoiden toteuttamiseen tavoite- ja tuloslähtöisesti.

 

Kenelle koulutus on tarkoitettu? 

Koulutus on suunniteltu markkinoinnin, viestinnän ja myynnin ammattilaisille, jotka haluavat oppia hyödyntämään videomarkkinointia somessa. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä erityistä lähtötasoa, mutta sopii myös videomarkkinoinnin parissa työskenteleville ammattilaisille. Koulutus on hyödyllinen myös jokaiselle markkinoinnin ammattilaiselle, joka haluaa laajentaa ymmärrystään videon hyödyntämisestä somessa.

Koulutuksen hyödyt:

  • Saat kattavan kokonaiskuvan videomarkkinoinnista somessa ja sen mahdollisuuksista 
  • Opit suunnittelemaan erottuvia somevideoita tavoitelähtöisesti
  • Ymmärrät eri somekanavien ominaispiirteet ja osaat suunnitella eri somekanavissa toimivaa videosisältöä
  • Koulutuksen jälkeen saat latauslinkin kaikkiin koulutuksessa näytettyihin materiaaleihin + elinikäisen pääsyn Videolle alumni Slack-ryhmään, jossa saat ajankohtaisia vinkkejä, kutsuja tapahtumiin ja vastauksia kysymyksiisi videomarkkinointiin liittyen.

Kouluttajasi videomarkkinoinnin huipulta

Tapio-Haaja-webinar
Tapio Haaja
Päävideostrategi & kehitysjohtaja, Videolle
Tuomo Sinkkonen
Tuomo Sinkkonen
Media- ja datajohtaja, Videolle

Tapio Haaja, Videolle

Tapiolla on 20 vuoden kokemus digitaalisesta videosta ja markkinoinnista. Ennen Videolle siirtymistään Tapio toimi MTV:llä mtv-videopalvelun (ent. Katsomo) vetäjänä. Tämän lisäksi Tapio on toiminut MTV:llä videokehityspäällikkönä, perustanut MTV videoverkoston sekä edistänyt koko suomalaista videomarkkinointia IAB:n videotyöryhmän puheenjohtajan roolissa.

Tuomo Sinkkonen, Videolle

Tuomolla on 10 vuoden kokemus media-alalta kokonaisvaltaisesta videomarkkinoinnin suunnittelusta brändin rakennukseen ja myynnin kasvattamisesta kampanjatulosten mittaamiseen sekä datasta jalostettuihin oppeihin. Tuomo siirtyi Videolle videotoimistoon media- ja datajohtajan tehtävään Suomen suurimmasta mediatoimistokonsernista Dentsusta. Dentsulla Tuomo on viimeiset vuodet toiminut videomarkkinoinnin kehityspäällikkönä ja samalla liikkuvan kuvan sanansaattajana mm. IAB:n videotyörymän aktiivisena jäsenenä.

Koulutuksen aikataulu

09:00
-
09:30
Miksi käyttää videota sosiaalisen median markkinoinnissa?
Missä video on ylivoimainen ja miten video somessa vertautuu muihin sisältömuotoihin.
09:30
-
10:00
Markkinakatsaus somevideoon
Mikä on somevideon nykytila ja miten käyttö on kehittynyt viime vuosina.
10:00
-
10:15
Tauko
10:15
-
11:00
Strateginen lähestyminen videomarkkinointiin somessa
Tavoitteellinen ja suunnitelmallinen lähestyminen videomarkkinointiin somessa on olennaista jokaiselle yritykselle, joka tekee videomarkkinointia somessa. Mitä kaikkea tulee huomioida onnistuneen somelähtöisen videostrategian suunnittelussa.
11:00
-
11:30
Oikeiden somekanavien valinta
Missä somekanavissa videoita kannattaa jaella? Lähtökohtaisesti tietenkin siellä missä kohderyhmäkin on, mutta mitä muuta on erittäin tärkeää huomioida ennen kuin valitsee somekanavia.
11:30
-
12:30
Lounastauko
12:30
-
13:00
Eri somekanavien ominaispiirteet ja niiden huomioiminen suunnittelussa
Yhdellä videosisällöllä ei pärjää kaikissa somekanavissa. Mitä tulee huomioida kun tehdään videomainontaa eri somekanaviin, kuten Facebookiin, YouTubeen ja Instagram Storiesiin?
13:00
-
14:30
Toimiva tarinankerronta somevideoissa
Somekanavissa perinteinen tarinankerronnan kaari ei useinkaan toimi. Onneksi on olemassa useita hyviä toimiviksi todettuja lähestymistapoja somevideoissa toimivaan tarinankerrontaan.
14:30
-
14:45
Tauko
14:45
-
15:30
Somevideoiden jakelussa ja versioinnissa huomioitava
Hyvänkin videon toimivuus voidaan pahimmassa tapauksessa tuhota huonosti tehdyssä jakelussa ja versioinnissa. Mitä tulee huomioida mm. tekstityksissä, kuvasuhteessa, otsikoinnissa, kuvauksissa ja pikkukuvassa.
15:30
-
16:00
Mitä opimme tänään: yhteenveto

Koulutuksen ohjelmaan voi tulla pieniä muutoksia. 

 

Osallistuminen verkkokoulutukseen: Koulutuksen hinta 490 €/hlö + ALV 24 %

  • Hintaan sisältyy laadukas osallistava livestream Google Meetin välityksellä
  • Peruutusehdot: Osallistumisen voi peruuttaa viimeistään 7 päivää ennen koulutusta, jolloin osallistumismaksu palautetaan täysimääräisenä. Myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Osallistujaa voi yrityksen sisällä vaihtaa koulutuspäivään saakka.
  • Jos yrityksestä osallistuu useampi henkilö, hinta on 390 €/hlö + ALV 24 %.

 

Täyttämällä tietosi annat meille luvan olla sinuun yhteydessä. Lisää tietosuojaselosteessa.

Ilmoittaudu nyt (490€/hlö +ALV 24%)